CASUAL MENU
PRZYSTAWKI
Bruschetta – 24,00
z pomidorami malinowymi, czosnkiem i bazylią
Polski Tapas – 57,90
kompozycja regionalnych polskich serów i wędlin, domowy pasztet, ćwikła z chrzanem, smalec oraz pieczywo
Krewetki w białym winie – 41,90
z pieczywem czosnkowym i sałatką
Pierożki z kurczakiem i kolendrą – 33,90
z sosem miętowo-cytrynowym
Chrupiące pierożki z kaczką – 35,90
z musem z czerwonej kapusty
Kaszanka podawana na pieczonym jabłku – 29,90
z galaretką z kiszonego ogórka, prażoną cieciorką i chipsem z jarmużu
Tatar z polędwicy wołowej – 40,00
z cebulą, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybkami, musztardą i jajkiem przepiórczym
Deska serów – 55,00
kompozycja wyselekcjonowanych serów podawanych z miodem, konfiturą z czerwonej cebuli, oliwkami oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów – 24,00
z ziołową kwaśną śmietaną i pieczywem czosnkowym
Żur -30,00
z białą kiełbasą i jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem – 38,00
podawana z grilowanym bekonem, pomidorkami cherry, sosem cezar, grzankami i parmezanem
Sałatka z kozim serem w cieście filo – 35,90
podawana z marynowanymi burakami, pomidorkami cherry i sosem vinaigrette
Sałatka sezonowa – 35,90
MAKARONY
Makaron razowy z suszonymi pomidorami – 36,00
szpinakiem, czosnkiem, oliwą i parmezanem
Makaron z grillowanym kurczakiem – 39,90
z cukinią, szpinakiem, czosnkiem w sosie śmietanowym oraz parmezanem
Makaron linguine z owocami morza – 44,00
w sosie pomidorowym, z czosnkiem, chili i natką pietruszki
Spaghetti carbonara – 38,00
z boczkiem, czosnkiem i parmezanem w sosie śmietanowym
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka – 52,90
z suszonymi pomidorami, mozzarellą, bazylią, czosnkiem w sosie śmietanowo-ziołowym, podawana z sałatą oraz domowymi frytkami
Polędwica wołowa – 116,90
na purée ze słodkich ziemniaków z masełkiem rozmarynowym i warzywami
Kotlet schabowy – 47,00
z domową kapustą z boczkiem i zapiekanymi ziemniaczkami
Piano Rouge Burger – 47,00
z polską wołowiną, sałata, serem cheddar, sałatą , pomidorem , ogórkiem kiszonym, podawany z salsa pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Pierogi Ruskie – 35,00
serwowane z kwaśną śmietaną okraszone cebulką, boczkiem oraz szczypiorkiem
Szaszłyk wieprzowy – 47,00
z pieczarkami, cukinią, cebulą czerwoną podawany z opiekanymi ziemniaczkami, sałatą i sosem czosnkowym
Łosoś jurajski – 58,00
na puree z selera ze szpinakowym kaszotto z musem z mango
Gulasz – 49,00
Gulasz wieprzowy serwowany z ogórkiem kiszonym, kwaśną śmietaną oraz plackiem rosti ziemniaczanym
DESERY
Fondant czekoladowy – 25,00
z sorbetem pomarańczowym, podawany z musem z rokitnika i mango
Crème brûlée – 26,00
z malinami
Domowy sernik – 24,00
podawany z musem malinowym
Jabłka pod kruszonką – 24,00
serwowane na ciepło z lodami waniliowymi
Piano Rouge – 26,90
połączenie lodów różanych i waniliowych z sosem z białej czekolady i bezą