CASUAL MENU
PRZYSTAWKI
Bruschetta – 24,00
z pomidorami malinowymi, czosnkiem i bazylią
Polski Tapas – 57,00
kompozycja regionalnych polskich serów i wędlin, domowy pasztet, ćwikła z chrzanem, smalec oraz pieczywo
Krewetki w białym winie – 41,00
z pieczywem czosnkowym i sałatką
Pierożki z kurczakiem i kolendrą – 33,00
z sosem miętowo-cytrynowym
Chrupiące pierożki z kaczką – 35,00
z musem z czerwonej kapusty
Kaszanka z Podstolic na pieczonym jabłku Łąckim – 29,90
z galaretką z kiszonego ogórka i prażoną cieciorką
Tatar z polędwicy wołowej – 39,90
z cebulą, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybkami, musztardą i jajkiem przepiórczym
Deska serów – 47,00
kompozycja wyselekcjonowanych serów podawanych z miodem, konfiturą z czerwonej cebuli, oliwkami oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów – 22,90
z ziołową kwaśną śmietaną
Żurek z białą kiełbasą -28,00
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem – 35,90
podawana z grilowanym bekonem, pomidorkami cherry, sosem cezar, grzankami i parmezanem
Sałatka z kozim serem w cieście filo – 33,90
podawana z marynowanymi burakami, pomidorkami cherry i sosem vinaigrette
Sałatka sezonowa – 34,90
MAKARONY
Makaron razowy z suszonymi pomidorami – 36,00
szpinakiem, czosnkiem, oliwą i parmezanem
Makaron z grillowanym kurczakiem – 39,00
z cukinią, szpinakiem, czosnkiem w sosie śmietanowym oraz parmezanem
Czarny makaron z owocami morza – 44,00
w sosie pomidorowym, z czosnkiem, chili i natką pietruszki
Spaghetti carbonara – 38,00
z boczkiem, czosnkiem i parmezanem w sosie śmietanowym
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka – 50,90
z suszonymi pomidorami, mozzarellą, bazylią, czosnkiem w sosie śmietanowo-ziołowym, podawana z sałatą oraz domowymi frytkami
Polędwica wołowa – 99,90
na purée ze słodkich ziemniaków z masełkiem rozmarynowym i warzywami
Kotlet schabowy – 45,00
z domową kapustą z boczkiem i zapiekanymi ziemniaczkami
Piano Rouge Burger – 45,00
z polską wołowiną, sałata, serem cheddar, sałatą , pomidorem , ogórkiem kiszonym, podawany z salsa pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Pierogi Ruskie – 35,00
serwowane z kwaśną śmietaną okraszone cebulką, boczkiem oraz szczypiorkiem
Szaszłyk wieprzowy – 47,00
z pieczarkami, cukinią, cebulą czerwoną podawany z opiekanymi ziemniaczkami, sałatą i sosem czosnkowym
Łosoś jurajski – 56,90
na puree z selera ze szpinakowym kaszotto z musem z mango
Gulasz – 49,00
Gulasz wieprzowy serwowany z ogórkiem konserwowym i zapiekanymi ziemniaczkami
DESERY
Fondant czekoladowy – 25,00
z sorbetem pomarańczowym, podawany z musem z rokitnika i mango
Crème brûlée – 24,00
z malinami
Domowy sernik – 24,00
podawany z musem malinowym
Jabłka pod kruszonką – 24,00
serwowane na ciepło z lodami waniliowymi
Piano Rouge – 26,90
połączenie lodów różanych i waniliowych z sosem z białej czekolady i bezą