CASUAL MENU
PRZYSTAWKI
Bruschetta – 23
z pomidorami malinowymi, czosnkiem i bazylią
Polski Tapas – 55
kompozycja regionalnych polskich serów i wędlin, domowy pasztet, ćwikła z chrzanem, smalec oraz pieczywo
Krewetki w białym winie – 39
z pieczywem czosnkowym i sałatką
Pierożki z kurczakiem i kolendrą – 29
z sosem miętowo-cytrynowym
Chrupiące pierożki z kaczką – 29
z musem z czerwonej kapusty
Kaszanka z Podstolic na pieczonym jabłku Łąckim – 27
z galaretką z kiszonego ogórka i prażoną cieciorką
Tatar z polędwicy wołowej – 39
z cebulą, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybkami, musztardą i jajkiem przepiórczym
Deska serów – 45
kompozycja wyselekcjonowanych serów podawanych z miodem, konfiturą z czerwonej cebuli, oliwkami oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów – 21
z ziołową kwaśną śmietaną
Żurek z białą kiełbasą -26
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem – 35
podawana z grilowanym bekonem, pomidorkami cherry, sosem cezar, grzankami i parmezanem
Sałatka z kozim serem w cieście filo – 33
podawana z marynowanymi burakami, pomidorkami cherry i sosem vinaigrette
Sałatka sezonowa – 33
MAKARONY
Makaron razowy z suszonymi pomidorami – 34
szpinakiem, czosnkiem, oliwą i parmezanem
Makaron z grillowanym kurczakiem – 39
z cukinią, szpinakiem, czosnkiem w sosie śmietanowym oraz parmezanem
Czarny makaron z owocami morza – 44
w sosie pomidorowym, z czosnkiem, chili i natką pietruszki
Spaghetti carbonara – 38
z boczkiem, czosnkiem i parmezanem w sosie śmietanowym
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka – 49
z suszonymi pomidorami, mozzarellą, bazylią, czosnkiem w sosie śmietanowo-ziołowym, podawana z sałatą oraz domowymi frytkami
Polędwica wołowa – 89
na purée ze słodkich ziemniaków z masełkiem rozmarynowym i warzywami
Kotlet schabowy – 45
z domową kapustą z boczkiem i zapiekanymi ziemniaczkami
Piano Rouge Burger – 45
z polską wołowiną, sałata, serem cheddar, sałatą , pomidorem , ogórkiem kiszonym, podawany z salsa pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Pierogi Ruskie – 35
serwowane z kwaśną śmietaną okraszone cebulką, boczkiem oraz szczypiorkiem
Szaszłyk wieprzowy – 45
z pieczarkami, cukinią, cebulą czerwoną podawany z opiekanymi ziemniaczkami, sałatą i sosem czosnkowym
Łosoś jurajski – 53
na puree z selera ze szpinakowym kaszotto z musem z mango
Gulasz – 49
Gulasz wieprzowy serwowany z ogórkiem konserwowym i zapiekanymi ziemniaczkami
DESERY
Fondant czekoladowy – 23
z sorbetem pomarańczowym, podawany z musem z rokitnika i mango
Crème brûlée – 23
z malinami
Domowy sernik – 23
podawany z musem malinowym
Jabłka pod kruszonką – 23
serwowane na ciepło z lodami waniliowymi
Piano Rouge – 25
połączenie lodów różanych i waniliowych z sosem z białej czekolady i bezą