MENU
PRZYSTAWKI
Drobiowe pate – 29,90
podawane na kremowym musie pomidorowym oraz z konfiturą z figi
Domowa bruschetta – 29,90
podawana z sosem z pieczonych pomidorów, mozzarelą oraz świeżymi ziołami
Polski Tapas – 79,90
kompozycja regionalnych polskich serów i wędlin, domowy pasztet, ćwikła z chrzanem, smalec, ogórek kiszony oraz pieczywo
Krewetki w białym winie – 46,90
podawane z pieczywem czosnkowym
Pierożki z kurczakiem i kolendrą – 38,90
podawane z sosem miętowo-cytrynowym
Kaszanka na pieczonym jabłku – 32,90
podawana z galaretką z kiszonego ogórka i chipsem z jarmużu
Tatar z polędwicy wołowej – 56,90
z cebulą, ogórkiem konserwowym, grzybami, musztarda Dijon i żółtkiem sous vide
Deska serów – 69,90
kompozycja wyselekcjonowanych serów podawanych z miodem, konfiturą z czerwonej cebuli, oliwkami oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów – 28,90
z ziołową kwaśną śmietaną i pieczywem czosnkowym
Żur z białą kiełbasą -35,90
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem – 48,90
podawana z grilowanym bekonem, pomidorkami cherry, grzankami, grisinni, grana padano oraz sosem cezar
Sałatka z kozim serem w cieście filo – 42,90
podawana z marynowanymi burakami, pomidorkami cherry, grisinni i sosem vinaigrette
MAKARONY
Makaron z grillowanym kurczakiem – 49,90
z cukinią, szpinakiem, czosnkiem w sosie śmietanowym oraz grana paano
Makaron w sosie pomidorowym – 41,90
z cebulą, mozzarellą, pietruszką i grana padano
Spaghetti a’la carbonara – 44,90
z boczkiem, czosnkiem, natką pietruszki i grana padano w sosie śmietanowym
Spaghetti z krewetkami – 51,90
podawane z pomidorkami cherry, czosnkiem, natką pietruszki oraz grana padano w sosie winno-maślanym
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka – 58,90
z suszonymi pomidorami, mozzarellą, bazylią, czosnkiem w sosie śmietanowo-ziołowym, podawana z sałatką oraz domowymi frytkami
Polędwica wołowa – 132,90
na purée ze słodkich ziemniaków z masełkiem rozmarynowym i warzywami
Kotlet schabowy – 52,90
podawany z domową kapustą z boczkiem i zapiekanymi ziemniaczkami
Pierogi Ruskie – 40,90
serwowane z kwaśną śmietaną okraszone cebulką, boczkiem oraz szczypiorkiem
Żebro – 72,90
w sosie BBQ, podawane z frytkami i surówką Coleslaw
Pstrąg- 61,90
podawany z czarnym ryżem, pieczonymi batatami oraz sosem na bazie Wermutu, pomarańczy i bulionu rybnego
BURGERY
Burger wołowy – 53,90
z polską wołowiną, sosem tysiąca wysp, sałatą, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Burger drobiowy – 53,90
z panierowaną piersią z kurczaka, sosem cezar, sałatą, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Vege burger- 53,90
z kotletem wegańskim, sosem BBQ, serem cheddar, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
DESERY
Fondant czekoladowy – 28,90
z lodami waniliowymi i frużeliną wiśniowo-porzeczkową z nutą anyżu
Crème brûlée – 28,90
Domowy sernik – 28,90
podawany z musem malinowym
Jabłka pod kruszonką – 27,90
serwowane na ciepło z lodami waniliowymi
Torcik z białej czekolady – 28,90
podawany z prażonymi migdałami oraz musem mango-marakuja
Piano Rouge – 31,90
lody różane, lody waniliowe, sos z białej czekolady frużelina wiśniowo-porzeczkowa, bita śmietana