MENU
PRZYSTAWKI
Domowa bruschetta — 36,00
domowa, tostowana focaccia z sosem z pieczonych pomidorów, mozarella, nuta bazylii, świeże zioła
Arancini z żebrem wołowym — 40,00
panierowane kulki z ryżu z duszonym żebrem wołowym, kremowym sosem arrabbiata, aioli z nutą cytryny, serem emilgrana
Krewetki — 77,00
krewetki tygrysie (5szt) w sosie bisque, grillowana bagietka z pieczonym czosnkiem
Pierożki z kurczakiem i kolendrą — 45,00
podawane z sosem miętowo-cytrynowym
Szarpana wieprzowina — 42,00
duszona w ciemnym sosie, na bułeczkach drożdżowych z sałatką z ogórka i cebuli
Tatar z polędwicy wołowej — 67,00
z majonezem truflowym z prażonym pieprzem, kaparami, ogórkiem kiszonym, szalotką i musztardą Dijon
Selekcja serów — 72,00
kompozycja wyszukanych serów, miód, konfitura z czerwonej cebuli, oliwki oraz grissini
Antipasti — 92,00
kompozycja włoskich serów i wędlin, domowe pikle, suszone pomidory, faszerowane papryczki, oliwki oraz grissini
Oliwki — 18,00
Oliwki Kalamata marynowane w ziołach
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów — 33,00
z ziołową kwaśną śmietaną i pieczywem czosnkowym
Żurek z białą kiełbasą — 44,00
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka a’la Cezar — 56,00
grillowany kurczak, chrupiący bekon, pomidorki cherry, dressing cezar, grzanki z pieca, grissini i grana padano
Sałatka z kozim serem zapiekanym z miodem — 55,00
pieczone buraki w kremowym Vinaigrette, pomidorki cherry, prażone orzechy pekan, grissini
MAKARONY
Makaron penne z kurczakiem — 55,00
kremowy sos śmietanowy, szpinak, cukinia, grana padano
Spaghetti a’la carbonara — 51,00
w sosie śmietanowym z boczkiem, czosnkiem, cebulą, natką pietruszki i grana padano
Makaron penne w klasycznym sosie pomidorowym — 47,00
z dodatkiem delikatnej mozzarelli i grana padano
Makaron spaghetti Frutti di Mare — 65,00
krewetki, mule, kalmary, sos winno-maślany, pomidorki cherry, czosnek, pietruszka
Makaron linguine z kaczką — 64,00
szarpane mięso z kaczki, sos demi glace, suszone pomidory, prażone orzechy włoskie, natka pietruszki, grana padano
DANIA GŁÓWNE
„Nasz klasyk” — 68,00
filet z kurczaka, zapiekany z mozarellą i suszonymi pomidorami, sos śmietanowo-ziołowy, listki sałat z Vinaigrette, chrupiące frytki
Polędwica wołowa — 159,00
stek z polędwicy na puree pietruszkowym ze smażonymi na maśle młodymi warzywami, sos z zielonego pieprzu i wędzona sól maldon
Polędwiczka wieprzowa — 79,00
grillowana polędwiczka wieprzowa, kremowy pęczak na wędzonce z grzybami, glazurowane buraki z porzeczką
Pierogi Ruskie — 48,00
kwaśna śmietana, cebula z boczkiem i oliwa szczypiorkowa
Żebro — 85,00
w sosie BBQ, frytki, surówka Coleslaw
Sandacz — 81,00
pieczony filet z sandacza, risotto z pesto bazyliowym i zielonymi warzywami, sos beurre blanc, oliwa ziołowa
Policzki wołowe— 90,00
duszone policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, kremowe ziemniaki, smażona fasolka i piklowana cebula
Konfitowane udko z kaczki— 91,00
puree dyniowe z nutą kardamonu, ziemniaczane gratin, ciemny sos z wiśniami na bazie wina porto
BURGERY
Burger wołowy — 68,00
200g wołowiny, ser cheddar, tostowana bułka, sałata rzymska, pomidor, sos choron z nutą chilli, chrupiący boczek i domowe frytki
Burger z kurczakiem — 65,00
kurczak smażony w panko, tostowana bułka, chrupiąca kapusta w stylu „Coleslaw”, pikowany ogórek, orientalna glazura i domowe frytki
Vegetarian burger — 65,00
kotlet wegański, sos BBQ, ser cheddar, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula z salsą pomidorowo-paprykową i domowe frytki
DESERY
Fondant czekoladowy — 35,00
z lodami waniliowymi i frużeliną wiśniowo-porzeczkową z nutą anyżu
Tiramisu — 35,00
delikatny krem na bazie mascarpone, biszkopty Savoiardi, Amaretto
Domowy sernik — 34,00
z sosem słony karmel
Torcik kokosowy — 35,00
z kremem na bazie białej czekolady i kokosa, coulis malinowe, kokos, kruszona malina
Jabłka pod kruszonką — 34,00
zapiekane jabłka pod maślaną kruszonką, lody waniliowe
Piano Rouge — 37,00
lody różane, lody waniliowe, sos z białej czekolady frużelina wiśniowo-porzeczkowa, bita śmietana