MENU
PRZYSTAWKI
Drobiowe pate – 29,90
podawane na kremowym musie pomidorowym oraz z konfiturą z figi
Domowa bruschetta – 29,90
podawana z sosem z pieczonych pomidorów, mozzarelą oraz świeżymi ziołami
Antipasti – 86,90
kompozycja włoskich serówh serów i wędlin, podawana z domowymi piklami, suszonymi pomidorami, faszerowanymi papryczkami, oliwkami oraz grissini
Krewetki w białym winie – 46,90
podawane z pieczywem czosnkowym
Pierożki z kurczakiem i kolendrą – 39,90
podawane z sosem miętowo-cytrynowym
Szarpana wieprzowina – 37,90
duszona w ciemnym sosie, na kluskach drożdżowych z sałatką z ogórka i cebuli
Tatar z polędwicy wołowej – 57,90
z cebulą, ogórkiem konserwowym, grzybami, musztarda Dijon i żółtkiem sous vide
Selekcja serów – 65,90
kompozycja wyszukanych serów podawanych z miodem, konfiturą z czerwonej cebuli, oliwkami oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów – 29,90
z ziołową kwaśną śmietaną i pieczywem czosnkowym
Żur z białą kiełbasą – 36,90
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem – 49,90
podawana z grilowanym bekonem, pomidorkami cherry, grzankami, grisinni, grana padano oraz sosem cezar
Sałatka z kozim serem w cieście filo – 45,90
podawana z marynowanymi burakami, pomidorkami cherry, grisinni i sosem vinaigrette
MAKARONY
Makaron z grillowanym kurczakiem – 50,90
z cukinią, szpinakiem, czosnkiem w sosie śmietanowym oraz grana paano
Makaron w sosie pomidorowym – 42,90
z cebulą, mozzarellą, pietruszką i grana padano
Spaghetti a’la carbonara – 45,90
z boczkiem, czosnkiem, natką pietruszki i grana padano w sosie śmietanowym
Spaghetti z krewetkami – 56,90
podawane z pomidorkami cherry, czosnkiem, natką pietruszki oraz grana padano w sosie winno-maślanym
DANIA GŁÓWNE
Pierś z kurczaka – 59,90
z suszonymi pomidorami, mozzarellą, bazylią, czosnkiem w sosie śmietanowo-ziołowym, podawana z sałatką oraz domowymi frytkami
Polędwica wołowa – 152,90
stek z polędwicy podany na puree ziemniaczanym z karmelizowaną cebulą i warzywa w sosie demi glace
Kotlet schabowy – 56,90
podawany z domową kapustą z boczkiem i zapiekanymi ziemniaczkami
Pierogi Ruskie – 41,90
serwowane z kwaśną śmietaną, cebulą z boczkiem i oliwą szczypiorkową
Żebro – 73,90
w sosie BBQ, podawane z frytkami i surówką Coleslaw
Filet z sandacza- 69,90
z szafranowym risotto, peperonatą, oliwą ziołową, podany z kremowym sosem na bazie tymianku i estragonu
BURGERY
Burger wołowy – 54,90
z polską wołowiną, sosem tysiąca wysp, sałatą, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Burger drobiowy – 54,90
z panierowaną piersią z kurczaka, sosem cezar, sałatą, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
Vege burger- 54,90
z kotletem wegańskim, sosem BBQ, serem cheddar, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym czerwoną cebulą podawany z salsą pomidorowo-paprykową i domowymi frytkami
DESERY
Fondant czekoladowy – 29,90
z lodami waniliowymi i frużeliną wiśniowo-porzeczkową z nutą anyżu
Crème brûlée – 29,90
Domowy sernik – 29,90
podawany z musem malinowym
Jabłka pod kruszonką – 28,90
serwowane na ciepło z lodami waniliowymi
Torcik z białej czekolady – 29,90
podawany z prażonymi migdałami oraz musem mango-marakuja
Piano Rouge – 32,90
lody różane, lody waniliowe, sos z białej czekolady frużelina wiśniowo-porzeczkowa, bita śmietana