Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Lokalne specjały

Deska lokalnych specjałów

48,-
(sugerowana dla dwóch osób)
Specjalnie wyselekcjonowana kompozycja krakowskich specjałów: sekcja wędlin - kiełbasa Lisiecka, domowy pasztet, kabanos; selekcja serów - ser Rubin, górski ser owczy Oscypek. Podawane z marynowanymi grzybami, ogóreczkami konserwowymi, sosem chrzanowym z żurawiną, sałatką z roszponki oraz chrupiącą bagietką korzenną. Serwowana na zimno

Oscypek z grilla

20,-
Tradycyjny grillowany polski owczy ser, podawany na grzance maślanej z konfiturą żurawinową i roszponką

Żurek

22,-
Polska zupa na zakwasie z razowej mąki, podawana z jajkiem, białą kiełbasą i wędzonym boczkiem w chrupiącej misie chlebowej

Kotlet schabowy

37,-
Tradycyjny kotlet z najlepszej jakości polskiego schabu, w chrupiącej panierce, podawany z zasmażaną kapustą z boczkiem

Domowe Ruskie Pierogi

26,-
Ręcznie lepione pierogi, faszerowane kompozycją sera, cebuli i ziemniaków, okraszone boczkiem, rumianą cebulką i świeżym szczypiorkiem

Tradycyjny Tatar Wołowy

39,-
Tradycyjny tatar wołowy serwowany z jajkiem przepiórczym, szalotką, pieczarką, ogórkiem konserwowym oraz francuską musztardą
Tatar serwowany na surowo

Wszystkie ceny w PLN, zawierają podatek VAT.